Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč pořád jenom zakazujeme, někdy Vás odradí i pozitivní upozornění: stejně jako Slávisté nechodí do Sparťanské hospody, tak speciality na pravém vepřovém sádle Vás zbaví třeba muslimů a vegetariánů, hospodu s poděkováním za návštěvu Tomia Okamury nebudou moc navštěvovat Romové a stejně tak se matky vyhnou restauraci na půl cesty, kde budou dávat příležitost napraveným pedofilům, kteří hned děti obdarují autíčkem s tím, že jim vedle ukáží něco zajímavějšího. Nebo bude instalována výstava aktů, kde bude rodičům hrozit trest za mravní výchovu mládeže. Jde to i bez zákazů.

0 0
možnosti
Foto

Děti by nám neměly vadit nikdy a nikde, už jen srovnání dětského ruchu s pejsky a kouřením mě leká. I děti jsou osobnosti jako ostatní a nelze jim upírat vstup do hotelu. A že vřískají a dupou ? Asi stejně jako my kdysi - je to projev, který je jim vlastní. A kolik je těch opravdu nezvládnutelných , 5 procent % ? Nechte děti ječet a radujte se z temperamentu budoucích daňových poplatníků - budou tu sílu potřebovat, až budou platit důchody generaci dnešních neurotiků.

0 8
možnosti
VH

Jistě máte pravdu - nechme děti ječet a radujme se z jejich temperamentu - doma, na dětském hřišti, ve školce.

Učme děti, že nikdo nemůže vše, ani ječet všude (extrémně třeba v kostele).

Nevoďme ječící děti tam, kde je jekot nevhodný (třeba do nervového sanatoria). Nevoďme je ani tam, kde je jekot nežádoucí - takovým místem klasická kavárna bezesporu je.

Učme je, že v čekárně u lékaře, ani v restauraci se neběhá ani neřve. Zabavme je jinak.

Nedělejme z dnešní střední generace budoucí neurotiky jen proto, že dnes souhlasíme s neomezenými právy dítěte. Neomezená práva nemohl mít nikdy nikde nikdo (kromě suveréna v království, císařství či sultanátu).

11 0
možnosti
MP

Tady je problém v tom, že jakmile se začne řešit možnost, aby si každý podnikatel sám volil klientelu, tak se vždycky objeví někdo s argumentem, že takovýto přístup vyústí v tabulky typu "židům vstup zakázán", "černochy tu nechceme", "Araby tu nechceme" apod., tedy již velmi extrémní situace. A aby tyto situace nemohly nastat, tak je třeba naprosto nekompromisně zakázat jakékoliv tendence k jakékoliv segmentaci obyvatelstva z jakéhokoliv důvodu. Což je samozřejmě naprosto ujeté. Stačí zavést legislativu tak, aby bylo možné někoho vyloučit, ale zároveň by to muselo mít důvodné opodstatnění. Tudíž zakázat vstup dětem do relaxačního centra pro dospělé by bylo zcela ospravedlnitelné. Naopak třeba zakázat vstup černochům do hotelu s odůvodněním, že jako majitel prostě "nemám rád černochy" by nešlo. Ale osobně bych třeba nebyl proti ceduli v obchodě "zákaz vstupu Romům", pokud by majitel doložil, že právě Romové z okolí mu tam pravidelně kradou zboží, a měl by to potvrzené třeba pomocí kamer i podle závěrů policie.

6 0
možnosti
VV

Nemam tohle generalizovani rad, tak bych to zjednoduli na zakaz nevychovanych rodicu s nevychovanymi detmi.

Nekolikrat jsem videl ze prisla do restaurace rodina s tak petiletou hocickou a triletym chlapeckem nebo naopak. Cisnik tomu mensimu pristavil ke stolu zidlicku a rodinka bez problemu poobedvala.

Ale take jsem zazil rodiny, kde se deti honily po restauraci jecely jak sireny a rodice si jich ani nevsimly. Pro ty by mel ten zakaz v prvni rade platit.

8 0
možnosti
MB

Souhlasím s tím, že provozovatel si může volit klientelu.. Je (nebo by měla být) svoboda podnikání..

Proto mi vadí třeba i to, že podnikatel provozující hospodu nemůže za svoje peníze a na vlastní podnikatelské riziko provozovat kuřáckou hospodu. Osobně to nepotřebuji ..ale vadí mi ten princip.

6 0
možnosti
RC

On je to takovy paradox. Nekdy asi muze, jindy ne. Jak jinak si vysvetlit fitko pouze pro zeny.

0 0
možnosti
PK

Nechme prosím vždy na majiteli jak naloží se svým majetkem a pokud nás tam například nechce (pejsky), tak tam prostě nepojedeme. A ani by mě neuráželo, kdyby si vyvěsil, že nikoliv plešaté, kuřáky atd.

3 0
možnosti
Foto

Taky nemám problém s tím,že si někde nepřejí psy. Tak zapátrám a najdu,kde psy vítají.:-) Navíc naše fena je hodně uštěkaná,raději volíme možnost hlídání pejsků u nás doma..většinou dcera,nebo tchýně.:-)

2 0
možnosti
Foto

Je mi smutno z toho,jak dnes omezují svobodu podnikání. Vždy byla věc provozovatele,zda si ve svém podniku přeje kuřáky,či ne,jestli bude jeho hotel spíše babyfriendly,nebo zaměřen na relax a klid.

Copak to nemůžou nechat na nich? Většina rodičů je rozumných,myslím si,ale kvůli pár křiklounům plošně zavedou jakási pravidla pro všechny.

A přitom by stačilo,když by s dětmi navštěvovali podniky,vhodné pro děti,kterých je podle mě víc,než podniků,pro děti nevhodných.

Se synem vyhledávám vždy ubytování nejlépe v soukromí,protože nechci jeho záchvaty obtěžovat ostatní hosty. Vím,co dokáže,když ho to popadne:-)

6 0
možnosti
VB

Hlavně korektně nemlčet. Smrad lezl přes opěradlo na sedačku, kde jsem seděl. Tak jsem řekl...víš, žeru malé děti...

Potom se jenom zakřiknutě díval.

8 0
možnosti
RC

Potiz je v tom, ze zakony jsou napsane jinak... takze nejake diskuze nemaji smysl, pokud zaroven nereknete poslanci, ze to chcete zmenit.

1 0
možnosti
Foto

ten problém mi připomíná jednu reklamu a dveře a okna.

Děti v ní visejí na klice, kopou do skel a podobně.

To nechce pevné dveře a okna, ale vychované děti, a s tou restauraci je to stejné.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS