Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Přiznávám se, že jsem zvědavý, jak zdanění církevních restitucí dopadne... Co tím myslím? Když byl pan Babiš ministrem financí, tak prohlásil, že církevní restituce nejde zdanit a jako důvod uvedl, že smlouv o církevních restitucích je tak dobře napsána, že by stát každou arbitráž ohledně restitucí prohrál... a teď čekám... buď ke zdanění dojde a pak pan Babiš coby ministr lhal a nebo nedojde, a pak se ukáže pan Babiš jako člověk, s kterým múže "orat" každý, kdo může ohrozit jeho politické místečko... a doufám, že nedojde k třetí eventualitě...tj. že dojde k zdanění a pak po prohraných arbitrážích bude stát platit jako mourovatý...

3 0
možnosti
MV

Mně a hodně dalším to přijde jako pořádná se iňárna. Karma

3 1
možnosti
SB

Nemůžete to hodnotit bez toho, abyste nezhodnotila historický původ církevního majetku.

1 1
možnosti
JD

Znárodnění není krádež, nýbrž zcela běžný nástroj vlád a to i tzv. demokratických, viz například znárodňování ve Francii, Británii a koneckonců i znárodnění dolů, hutí, chemického průmyslu demokraticky zvolenou vládou a prezidentem Benešem. Mimochodem církevní majetek znárodnila již první pozemková reforma v roce 1919 a další znárodnění církevního majetku proběhlo tzv. revizí první pozemkové reformy v roce 1947 opět demokratickou vládou.

A co třeba hromadná konfiskace zlata a zákaz držení zlata v kolébce demokracie USA? Tam v roce 1933 prezident Franklin Delano Roosevelt provedl konfiskaci zlata, kdy každý musel odevzdat své zlato a dostal za něj náhradou prakticky dumpingovou cenu v penězích. Držení zlata soukromými osobami bylo v USA zakázáno až do roku 1974 pod pohrůžkou vězením. Prostě stát zlato chtěl a potřeboval, tak si ho sebral a nikdo se dnes nedere o nějaké restituce nebo náhrady.

1 0
možnosti
LH

Nebo spíš bylo ukradeno spousty kol za +/- 5000 Kč.

Někomu nevrátili nic, někomu vrátili zničené ojeté kolo, někomu vrátili to samé a hezké kolo a někomu vrátili 20.000,- Kč

No a teď by v tom lidi chtěli vidět nějakou spravedlnost...

1 0
možnosti
VK

Neřeším restituce, ale nevrátili Vám auto, dostala jste zpět finanční plnění. Pokud dostanete od pojišťovny víc, než ca 20.000,-, musíte to uvést do daňového přiznání a zdanit, v tom má Filip pravdu.

1 0
možnosti
MS

Vaše kalkulace kulhá na obě nohy. Zdanění se netýká náhrad z pojištění u lidí, kteří nemají na náhradu vázané příjmy/činnost.

Fakt, že něco máte, jste pojištěn a dostanete náhradu jen vyvozuje skutečnost, že jste nezpochybnitelný majitel. V tomto případě církve jsou v jiné situaci.

Nevšiml jsem si, že by byly církve pojištěné na majetek, který nemají. Takže ani paragraf 7 na ně neplatí.

0 0
možnosti
Foto

Karma, ale komunisté drží vládu, tak se jim musí v něčem vyjít vstříc. A tohle zaboduje i u nekomunistů.:-)

5 0
možnosti
VH

Jen pro úplnost - ta daň není za vrácené auto!

Ta daň je z jakési platby, u níž nevíme zač je (za nějaká ukradená auta, pravda, jen nevíme za kolik a jakou mají hodnotu). Dokonce ani nevíme, zda se ta auta stala skutečně našimi - o čemž svědčí prohrané spory v případech, které definičně jasně spadají do tě, která hradíme (nejsou v majetku státu).

Ona má katolická církev takové lehce podvodné jednání a uplatnila ho i zde: Mluví a podepisuje ujednání o církevním majetku, aniž je k tomu oprávněna. Řády, kongregace, atd. jsou samostatnými právnickými osobami a "církev" se za ně zavazovat nemůže. Ovšem ani peníz, který si nechá vyplatit za ně nemůže převzít.

Pravda - raději než daň bych viděl soupis, zač platíme a kolik za jednotlivou položku. Jsem přesvědčen, že by to státu učetřilo víc, než pouhých 19 %.

4 2
možnosti
AK

Chyba je jinde.

Pokud se nějaký zákon týká celé společnosti, nemůže být proboxován hlasem jednoho poslance, ale měl by získat širší konsensus ve společnosti.

Vůči církevním restitucím byl před 7 lety velký odpor a ne vždy z hloupých nebo neoprávněných důvodů. Pan Kalousek se ale rozhodl vše převálcovat a tohle je výsledek.

Ještě hůř dopadla důchodová reforma premiéra Nečase. Ta byla prosazena se stejnou brutalitou. Co dnes zbylo z jejího pilíře?

5 3
možnosti
VH

Prakticky každý zákon se týká celé společnosti.

V Parlamentu se o běžných zákonech hlasuje většinově, takže může rozhodnout (a často rozhoduje) jediný hlas. Dokonce může zákon odsouhlasit pouhých 34 poslanců (usnášení je Parlament schopen při účasti alespoň třetiny poslanců /67 kousků/ a z toho většina je 34 poslanci).

To jen, abychom si nevymýšleli.

5 1
možnosti
AR

Mnoho našich občanů nemá přehled o tom, jak církve to se svými majetky měly a jak se musely chovat po převratu r.1989. Církve na rozdíl od obyčejných restituentů, jimž byl jejich majetek počátkem 90-tých let navrácen, nemohly čerpat dvacet let žáden finanční výnos z něho. Za éry Klause byly církvím poskytovány peníze pro jejich potřebu z hospodářských výnosů církevních majetků, se kterými však tehdy ještě nemohly hospodařit. Třetinu z těchto výnosů si ponechával stát. Komouši a socdemáci si to tehdy pochvalovali, včetně pozdějšího premiéra Paroubka. Nic nešlo církvím ze státních prostředků! Proto je zcela nelogické požadovat nyní na církvích, aby ještě platily navíc daně z nich. Komouši jsou skutečně nepoučitelní a cloumá s nimi závist a nenávist!!!! Babiš jich však podpoří, protože je potřebuje, aby v parlamentu drželi jeho vládu u moci, bohužel.!!

8 2
možnosti
Foto

Nebylo ovšem fér vůči veřejnosti použít ten trik s nadhodnocením vydaného i nevydaného tzv. církevního majetku., kdy ve skutečnosti v tržních cenách ta jeho cena byla s bídou poloviční. Žonglovat s čísly se nevyplácí, je to hazard s důvěrou.

2 1
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2683x
Popularizátorka medicíny, propagátorka rodinné sexuální výchovy a komplexní předškolní přípravy.

Nadšenkyně lékařského vzdělávání veřejnosti, komplexní péče o zdraví a anti-aging medicíny.

Díky péči o děti, zvláště ADHD syna, se vzdala kariéry, aby si našla novou. Nedostatek kvalitních informací v péči o dítě ji vedl k založení odborně garantovaného rodičovského portálu Babyonline.cz, vysoké nároky na všeobecné vzdělání k vydávání knížek v edici Pro chytré hlavičky, včetně předškolní přípravy a sexuální výchovy. Touha po komplexním přístupu v životě i medicíně přispěla ke spuštění portálu ZdravéOmlazení.cz, pro aktivní lidi, zvláště ženy 40+.

Seznam rubrik