Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V nemocnici má hlavní slovo doktor, v hospodě výčepní, v kostele farář. Co je na tom k nepochopení?

2 1
možnosti

Nedávná zkušenost z dětské JIP, také po plánované operaci. Synovi byly tehdy necelé 2 roky. První návštěva matky byla hned po probuzení z narkózy, a následovala takřka neustálá přítomnost, kromě okamžiků, kdy malý spal. Ostatní děti to měly podobně, i když třeba u 6leté holčičky maminka nebyla tak často, starší děti se už dokáží chvíli zabavit samy.

Návštěvě předcházelo poměrně podrobné poučení o tom, jak se chovat, co je žádoucí dělat, co je naopak žádoucí nedělat, jak s dítětem mluvit apod. Jako otci mi návštěvu nedoporučili a já na ní netrval. Jde o to, že není dobré takhle malé dítě navštívit "jen na chvíli", a pak ho rozrušit odchodem.

Mobily a tablety tam byly v permanenci (Youtube, hry atd.), obavy z elektromagnetického záření podle mě nejsou naprosto na místě. Sám nejsem přítelem "tabletování" u malých dětí, ale pobyt na JIP je natolik výjimečná situace, že tohle zcela ospravedlňuje. Sestry s tím neměly žádný problém, naopak to doporučovaly.

Takže je to samozřejmě o lidech. Telefonovat na JIP je samozřejmě bezohlednost, ale odmítat matce návštěvu, pokud to je jen trochu možné, je zase bezohlednost z druhé strany. Ale samozřejmě záleží na spostě věcí - věk, jestli dítě opravdu "visí na přístrojích" a nebo je na JIPce jen na sledování atd. atd.

2 0
možnosti
Foto

J53a27n62a 47M43a25j34o45v87á

21. 6. 2018 11:49

Tam přece nešlo o přítomnost ve dne, ale o spaní ve spacáku na zemi. A že by k něčemu maličký kojenec potřeboval tablet.. To bych si dovolila pochybovat.

4 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám za vyvážený a rozumný blog. Karma.

6 0
možnosti
Foto

Já jsem shodou okolností minulý měsíc jeden den na JIP ležel. Byl to ale trochu jiný JIP. Ani tak nezachraňoval život, ale zajišťoval, že s sebou pacient po ortopedické operaci nebude "mrskat" a zůstanu v klidu na zádech. Prostě, pooperační péče.

O nějakých návštěvách jsme si mohli jenom nechat zdát, ale chápu, že když je dítě na JIP déle, je kontakt s rodiči potřebný a žádoucí.

Ovšem to, aby tam matka neustále hřadovala a rušila a navíc si zvala nějakou aktivistku, je pro mě absolutně nepředstavitelné a zavolání policie považuji za jediné možné rozumné řešení celé situace.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS